Почетна

Почетна


ПРОГРАМА
38. МОТ 2013
19. - 26. септември


19.09.
четврток

20:00 МОБ

TOA ШТО ТЕЛОТО НЕ ГО ПАМЕТИ
Ултима Вез (Белгија)
цена: 150,- / 400,-

22:30 МКЦ

НОСТАЛГИУМОТ НА ЕДЕН ПЕРФОРИРАН КОПИЉ
(Пу за мене, пу за сите)      РАСПРОДАДЕНА!       
МКЦ (Македонија)
цена: 150,- / 200,-

20.09.
петок

20:00 МКЦ

НОЌНА ПЕПЕРУTKA
НТ Иван Вазов (Бугарија)
РАСПРОДАДЕНА! 

цена: 150,- / 200,-

22:00 МКЦ

Претставување на книга
7 ДРАМИ ОД БИХ
Лилјана Мазова

22:30 МКЦ

ПРСТ РАСПРОДАДЕНА!

Хартефакт и Битеф театар (Србија) 
цена: 150,- / 200,-

21.09.
сабота

12:00 МКЦ

Промоција
Хартефакт фонд (Србија)

17:00 МНТ Центар

ГАЛЕБ РАСПРОДАДЕНА!
Српско народно позориште Нови Сад (Србија)
цена: 150,- / 400,-

22.09.
недела

20:00 МКЦ

ХАМЛЕТМАШИНА РАСПРОДАДЕНА!  
НТ Битола (Македонија)
цена: 150,- / 200,-

22:00 Интро кафе

5:17  РАСПРОДАДЕНА!    

Вондерленд театар (Македонија)
цена: 150,- / 200,-

23.09. понеделник

20:00 Сцена Зебра

ХОТ
Скопје Танцов Театар и ЕСРА (Mакедонија)
цена: 150,- / 200,-

21:00 МКЦ

Презентација на работилницата за драмско пишување под водство на проф. Жанина Мирчевска

22:00 ФДУ
Академска сцена

ПРОГОНОТ И УБИСТВОТО НА ЖАН-ПОЛ МАРА
Факултет за драмски уметности Скопје
цена: 150,- / 200,-

24.09.
вторник

20:00 МОБ
- мала сцена

ЖОЛТА ЛИНИЈА  РАСПРОДАДЕНА!   

ЗеКаЕм (Хрватска)
цена: 150,- / 200,-

22:00 МКЦ

МАЛЕЧКАТА
Tiyatro Kumpanyası (Турција)
цена: 150,- / 200,-

25.09.
среда

12:00 МКЦ

Претставување на книга: ОДЛОЖEНА
MOT – монографија
Љубиша Никодиновски – Биш

20:00 МОБ

МЕТАМОРФОЗИ РАСПРОДАДЕНА! 

Југословенско драмско позориште (Србија)
цена: 150,- / 400,-

22:00 МКЦ

ТАЊА, ТАЊА
НУЦК Трајко Прокопиев Куманово (Македонија)
цена: 150,- / 200,-

26.09. четврток

12:00 Сцена Зебра

Претставување на резултатите од мастер работилницата ЈАС...ТЕЛО... ПРОСТОР... ПАЃАЊЕ под водство на проф. Рисима Рисимкин

20:00 МКЦ

НЕВИНИ РАСПРОДАДЕНА! 

Словенско младинско гледалишче (Словенија)
цена: 150,- / 200,-

22:00 МКЦ

ЛЕВ
Мута Имаго (Италија)
цена: 150,- / 200,-